Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 6. februar 2018

Mye snø vinteren 2018


Det snør det snør, tidelibom!
Etter jul har det kommet mye snø, gjerne 20-40cm i hvert snøfall. Slikt blir det mye snø på hyttetakene av.

Jeg har vært på skitur med pulk til hytta på Sandoren flere ganger. Etterhvert som det har blitt fin skiløype ned Råbakkdalen har jeg bare fulgt denne ned til «Blåstenparkeringa» og bare brøyta løype over vannet og opp fra brygga. Det er mye lettere enn å brøyte løype med pulk hele veien fra enden av vannet og inn på «øya».I siste halvdel av januar var det 1m snø på takene så da var det bare å få måka. Med tung snø som har kommet etterpå er det godt å ha måka. Gapahukene på Sandoren har jeg også måka av for de er nesten nedsnødd. På Blåsten er det lettere å få brukt gapahuken uten å måtte grave seg ned til den.
Det har blitt mye måking, men har tatt det som en tur og været har også stort sett vært bra. Denne påsken trenger man ikke lure på om det blir snø eller ei ihvertfall.
Har også vært flere dagsturer på ski til Blåsten i vinter. Stas å kunne spenne på seg skia hime og Gå på ski hele veien til hytta. Jeg er bare så glad for løypekjøringen til gutta i Bjørndalsrunden som kjører opp spor.Herlig med god gammaldags vinter, måking til tross. Gleder meg til mange flere skiturer og lysere dager utover vinteren på hyttene! 

post signature

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails