Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 8. desember 2015

#nattinaturen i oktober


Fra 2.-3.oktober ble det hengekøyenatt på Blåsten. Vi var der som en del av høstferien og skulle vinterklargjøre hytta for vintersesongen. Selv om vi sover ut, så bruker vi hytta som vanlig. Det er veldig greit når dagene blir korte og temperaturen synker.

  

Jeg og hyttegutten gikk en liten tur bortom de andre hyttene i området på ettermiddagen og da vi gikk tilbake så speila himmelens farger seg så fint i det lille tjernet rett nedenfor Blåsten. Det er veldig fint om høsten når det ikke regner!

Dagen etter kom venninna til hyttegutten og familien på koselig besøk. Vi kosa oss på bålplassen og hyttegutten viste prinsessa hengekøya si og benytta annledningen til en lesestund. Med prinsessa borte blant de syv blåner i høst, var det godt å få henne på besøk.
Da besøket hadde dratt og kvelden kom, var det bare å krype ned i soveposen blant underlag og saueskinn. Må ha skikkelig isolering i bunnen av hengekøya for å ikke fryse. Kveldene nå er veldig mørke, men vi henger alltid opp lykter i trærne der vi ligger. Hodelykta er også grei å ha lett tilgjengelig. Hyttegutten pleier å sovne ved 21 tiden når vi ligger ute. Synes han er skikkelig tøff som legger seg ute i køya alene i mørket før foreldra sine. Han sovner med en gang han kommer i soveposen.
Vi brukte tarp over hengekøyene alle tre da det kunne være litt usikkert med været. Det kom tre drypp tidlig på kvelden men heldigvis ble det ikke regn. Jeg sover lite når jeg ligger ute, så det var koselig når månen kom opp og jeg kunne ligge å følge dens gang over himmelen.
Morgenen etter ble det som vanlig egg og bacon på bålplassen og skikkelig bålkaffe. Når man både sover og spiser alle måltider ute, får man skikkelig friluftslivfølelse!
Da ryddesjauen og vinterklargjøringa var gjort, ble det en liten oppsummering rundt bålet av alle nettene ute i friluftslivets år så langt. Nye ting har blitt prøvd, mål har blitt nådd og ingen opplevelser ute ville vi vært for uten. 
Musehull er tetta, musegift er lagt ut, sommerblomstene har fått sitt endelikt, ting er pakka ned og saueskinna hengt opp for vinteren. Da er det bare å takke for denne sesongen på Blåsten og se frem mot snø og skiturer hit om noen uker/måneder. Men først skal vi finne ut hvor natta ute i november skal tilbringes.....


Gry K

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails