Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


søndag 20. september 2015

Natt i naturen i august og september på Blåsten


Denne helga har vi vært på Blåsten og slik som for en måned siden, så har vi overnattet ute i hver vår hengekøye. I august fikk vi oppleve den siste sommerhelga og jeg fikk til og med tatt et siste bad i Sandoren. Har ikke vært så mange dagene med badevann i sommer dessverre. Skikkelig koselig på Camp Blåsten med hengekøyene oppe og lykter tent i trærne rundt. 

Det er fortsatt sensommer og sola står opp litt før 06.00. Aldri feil å våkne opp til dette!


Alltid herlig å våkne opp til soloppgang, stille og fint. Selv om det ikke er som på våren, høres noen fugler fortsatt. Hytteprinsen sovner alltid fort når vi ligger ute og sover gjerne litt lenger enn når det er en TV som lokker hjemme....... 
Denne augusthelga ble det to netter ute, matlaging og spising forgår også ute. Vi lever rett og slett ute hele helga, og feriefølelsen forlenges en stakket stund.
Gapahuken har blitt beisa med Tyrilin tjærebeis i fargen skifergrå. Synes den falt mer inn i terrenget rundt i sin grå drakt. Beskyttelse mot vær og vind trengte den også. Ved har også blitt kløyva og stabla. Noen store grove kubber er det.

Denne helga i september (19.-20.) har vi også sove ute i hengekøyene våre. Vi har prøvd ut et par nye plasser å henge opp i. Det er kjekt på Blåsten, det er mange muligheter for festepunkter til køyene. Fine plasser alle sammen med utsikt. Artig å følge forandringene i lys, temp., dyreliv og vær ettersom ukene og månedene går. Høsten kan være veldig fin,allikevel er tanken på vinterklargjøring av hyttene stadig der.

Nå er det høst for alvor, selv om det ikke har blitt gult og oransje over alt ennå. At tigerliljene blomstrer er et sikkert tegn. Vi har allikevel vært veldig heldige med været denne helga. Sol begge dager og ikke kaldt eller rått. Akkurat det trengte vi nå etter veldig mye regn siden nettene vi hadde ute i august. Vi har kost oss med både lunsj, middag og frokost på bålplassen. Første gang vi har fyra i bålpanna siden i vinter. Veldig koselig å sitte i mørket rundt bålet med lyktene tent i trea, før en kryper oppi hengekøya for natta. Denne natta brukte vi tarp over køyene, men regnet uteble heldigvis.
Bålkos og matlaging ute, også hører kokekaffe ( helst av bønner som er malt på den gamle kverna) med. Om høsten og vinteren setter man ekstra pris på kveldssola på Blåsten. Synes liksom jeg hører Herbjørg Kråkevik synge "Fager kveldsol smiler..."
Nå er det mye mørkere om kvelden og sola går ned rundt kl 20, og står opp igjen rundt 07.00 om morgenen. En lykt i hvert vårt hengekøyetre om kvelden må vi ha, pluss noen ekstra rundt omkring. Kjempekoselig å ligge i hengekøya på saueskinn (og liggeunderlag) i soveposen med lyset fra lykta såvidt blafrende inn under tarpet. Så er det bare å sveve avsted inn i drømmeland.....
Også denne helga har vi levd ute, også har vi leika oss med den nye karusellen! Den er det siste uteskoleprosjektet på Blåsten. Elevene som er med på uteskolen har kvista og barka endene på stokkene i regnværet. Vi har hatt praktisk matematikk knytta til karusellen. Hytteprinsen har gleda seg til å få prøve den. Vi har heisa den litt lenger opp, så nå er det muligheter for karuselltur midt i skauen. Moro for store og små.Egentlig var det et oppdrag som skulle utføres på Blåsten denne helga, noe som også er gjort men det kommer i neste innlegg.Gry K

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails