Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


fredag 24. april 2015

Vårtur alene, på leit etter Orrfuglen


Hvert år konkluderer jeg med at våren er kort og at den er over før jeg har fått "tatt den inn" skikkelig. Hver vår er dragninga mot skauen og alt som skjer i naturen der. Like fult innhenter hverdagens krav, forventninger og kjas meg hver vår og gir meg følelsen av at karusellen bare går fortere og fortere.
I år er det friluftslivets år og det har gitt meg et ekstra spark bak og inspirasjon til å oppleve naturen hver måned gjennom de ulike årstidene. På denne turen var ikke målet å ligge ute men å prøve å lokalisere og oppleve orrspill i nærheten av Blåsten. Etter en kort dag på jobb i går, barnevakt og hestepass i boks og fridag i dag, bar det rett på skauen.
Jeg var også nysgjerrig på sommerveien fra Raje. Halvparten av veien var bar men ellers lå det fortsatt endel snø. Jeg hadde med truger men det gikk fint å bare å gå på beina.
 På veien hadde jeg plukka med meg en bukett med de første hvitveisene, er så koselig å komme fram og ha dem på bordet. Der jeg rusla nedover med sekk på rygg og hvitveisen i hånda, følte jeg meg som jentungen som pleide å plukke hvitveis bak postkassestativet hjemme og gå på besøk til bestemorhus tilbake i barndommens rike.
I dag er jo Blåsten mitt "bestemorhus" bokstavelig talt. Ekstra koselig ble det derfor å komme fram og sette hvitveisen i vann, i er lite gammelt kjøkkenglass på bordet ved siden av den gamle kaffekoppen til Beste.

På ettermiddagen gikk jeg nedover bak Blåsten og sonderte myrane for spor etter Orrfugl. Ingen spor eller møkk var å se, det nærmeste var møkk i stien opp til hytta fra sommerparkeringa ved den siste myra før brattbakken opp. 
Jeg hadde nesten slått fra meg ideen om å stå opp før sola og oppsøke ei myr for kanskje å se fuglen, da jeg så bildene fra orrleik delt på nettet. Har man ingen kjentmann å følge, får man bare prøve seg fram selv! Jeg stilte klokka på 04.30 da jeg la meg, fast bestemt på å ikke gi opp leitinga etter Orrfuglen.
Det var såvidt begynt å lysne av dag men fortsatt ganske mørkt da jeg rusla nedover stien kl 04.45 der jeg hadde sett møkk. Jeg hørte orrspill innimellom men i en annen retning og ganske svakt. Jeg gikk inn Trengendalen og fulgte bare lyden.
Plutselig hørtes lyden nærmere også ble det stille.  Jeg bråstoppa og der på et is/snøflak på myra rett ved stien, sto Orrfuglen! Jeg hadde nesten gått rett på den! Den var svart med avtegn akkurat som på bildene jeg har sett, men det slo meg at den så mye mindre ut i virkeligheten enn på TV og bilder. Det var bare en liten bjørkekvist mellom meg og fuglen. Jeg sto stille som en statue og kunne nesten kjenne hvordan fuglen vurderte situasjonen. Vi sto der en stund og bare væra hverandre. Jeg strakk hals for å se litt bedre, men da dro den på vingene. Det var bare denne ene fuglen, så noe leik kan jeg ikke skryte på meg men moro var det å treffe på'n.

Jeg hørte orrspill lenger unna flere steder og fulgte lyden, sørget for å sitte i ly av trær men fikk ikke se flere Orrfugler denne morgenen. Uansett har jeg fått en pekepinn på steder jeg kan oppsøke og at jeg må ha bedre kamuflasje. Også har jeg atter en gang erfart at det gjelder å ikke gi seg! Uansett fikk jeg opplevd en vårmorgen i skogen i overgangen fra natt til dag. Ikke verst bare det!

Gry K

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails