Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


fredag 10. april 2015

Blåstenpåske og fullmånenatt ute


Etter vår første ordentlige Blåstenpåske sitter vi igjen med påfyll både på skifronten, fra hyttelivet og naturopplevelser. Alltid hyggelig for hytteprinsen er det også når leikekompisene er på plass på hytta si.
Med det siste skikkelige snøfallet ca 2 uker før påske, så ble det skiføre fra Raje og til Blåsten allikevel. En måned tidligere var det bart i solhellingane og oppe rundt hytta. 

 
Nytt "transportbrett"/slede ble kjøpt inn før påske, så med hver vår pulk fikk vi med oss alt av mat, klær og litt påskepynt uten å måtte gå med sekk. Det fungerte veldig bra, litt hardt føre på formiddagen men fint lag med styresnø utover dagen. Vi hadde sol og fint vær uten vind stort sett hele påsken, drømmevær med andre ord.


Med kort vinter og litt lite skigåing, var det helt topp med skigåing hver dag. Hytteprinsen ville på Ringtjernkollen, så dit gikk vi to dager med ulike løypevalg. 


Spennende å følge elgens mange spor opp og ned kollen, komme på toppen og 
nyte utsikten ( eller usikten som den tannlause 6-åringen sier ).


Første gangen hytteprinsen var på Ringtjernkollen var i påsken 2009, da var han ca 7mnd gammel. Mamma'n insisterte på at vi måtte ta nytt bilde på samme stedet.
På skiturene var vi på "jakt" etter dyrespor av alle slag men litt ekstra så vi etter spor av orrfugl og tiur for å lokalisere spillplass(er). Vi hørte orrspill i det fjerne den ene morgenen men noen spillplass har vi ikke lokalisert ennå.


Prinsen ved den gamle furua på Ringtjernkollen. 

På hytta har vi hengende bilder av Beste og meg sittende akkurat her, så nå ble det et tilsvarende av Blåstenprinsen også.


Hytteprinsen var såklart veldig spent på om påskeharen fant veien opp på Blåsten siden den før om åra hadde lagt egg på Sandoren. Med skareføre om morgenen var det ikke spor å se etter haren men jammen hadde han ikke lagt et egg ved ei fururot!


Selv om "gubben" synes det blir litt for mye dill dall, så er det koselig med litt påskepynt på hytta synes jeg. Ikke så mye som skal til.


Påskeliljer bare MÅ jeg ha både ute og inne. De plantes i det vi måtte ha for hånden.....


Ei natt ute i gapahuken ble det også på oss alle tre, mens fatter'n ville ligge ute hver natt. Stadig nye soveposer som skal testes.


Det var fullmåne og skikkelig lyst i flere netter. Lykt var helt unødvendig og det var merkbart lysere enn ved forrige fullmåne som jeg lå ute. Nå er himmelen generelt lysere gjennom hele natta. Som vanlig så sov jeg ikke så mye når jeg ligger ute, så jeg får med meg mye av natta ihvertfall. Da det var mørkest, var faktisk i overgangen fra månen gikk ned til sola sto opp. Noe orrspill eller andre lyder var det ikke å høre denne natta.


Vi er veldig fornøyd med gapahuken vår. I finvær fungerer den nesten som verandaen hjemme, her er det mulig å ligge å lese eller bare nyte sola og utsikten. Ikke dumt å våkne opp etter ei fullmånenatt her.


På dagen ble soveposene hengt opp til lufting/tørking i sola.


Fridagene går fort og før vi kan vende nesa hjemover igjen må opplevelser og erfaringer dokumenteres i hytteboka. Moro at hytteprinsen vil skrive selv, ingen sak for en skolegutt!

Med disse siste skidagene og en så solfylt påske kan hverdagene bare komme, for dette lever vi en stund på !Gry K

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails