Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 12. august 2014

Hytteferie og hytteprosjekter vår og sommer 2014Endelig et nytt innlegg på hyttebloggen! En PC som ikke fungerer og litt lite tilfredsstillende å bare blogge fra mobilen med kun mobilteleforbilder er grunnen. Synes det er moro med bilder tatt med speilrefleks når jeg har tid til det, men disse må jeg ha PC for å få tilgang på til blogging. 


Dette blir derfor en oppsummering av hytteprosjektene i vår og sommer samt sommerferie på Blåsten, men et lite utvalg bilder på låne PC uten de programmene jeg pleier å bruke.
Hytta på Sandoren har vært leid ut i sommer etter at snekkeren var ferdig med å sette inn nye vinduer i kjøkken og stue. Vi har derfor resten av denne sesongen fokusert på vedlikehold og gapahukprosjektet på Blåsten. Nytt tak med nye takplater av bedre kvalitet ble lagt i begynnelsen av juni med mentor som fagmann og dugnadsleder.
Materialer til gulvet i gapahuken har kommet opp i sommer og gulv har blitt lagt her, selv om detaljene ikke er helt ferdig ennå. Vi har prøvd å overnatte i gapahuken alle tre i sommer. Det var veldig luftig og deilig i sommervarmen! Vi brukte innerteltet og slo opp i huken for å slippe insektene. Knotten har vært litt brysom i sommer. Deilig å ligge ute, særlig når sommernatta er lang og lys!
Hytteprinsen og jeg har hatt sommerferie i to perioder på Blåsten i juli, bare avbrutt av noen dager hjemme med bursdag og litt diverse. I år som i fjor fikk guttene fra nabohytta og hytteprinsen på Blåsten bada og leika sammen. Det er koselig! Med stabilt varmt og deilig vær, har vi bada masse i Lille fjellvannet bak Blåsten. Dette er ikke et tjern vi har pleid å bade i tidligere, men etter å ha rydda frem litt fjell og ordna litt så er dette blitt badeplassen når vi har vært på Blåsten i sommer. 
Deilig å ha et tjern å bade i helt for seg selv og bare nyte stillheten. Hyttegutten har blitt mye tryggere i vann og i det lille fjellvannet har han lært seg å flyte i sommer. Med temperaturer opp mot 25-26 grader i vannet får man bada mye!


Hengekøye har det også blitt på Blåsten og jammen har det ikke blitt tid til å lese en bok eller to der også. Hengekøya har også vært et fint sted å følge med på fuglekassene fra. To av kassene nærmest har hatt to kull i år og det siste kullet med kjøttmeisunger forlot kassa og fløy for første gang mens jeg fulgte med dem fra hengekøya. Fuglelivet har alltid vært et tema på Blåsten, så det var moro å se! Det har også vært deilige kvelder på verandaen (om har vært fri for knott) helt til sola går ned.

I løpet av juli har vi også fått borra hull i muren og satt inn lufteventiler. "Farfar" stiller opp og hjelper til med kraftig slagborr og mureferdigheter, tusen takk for hjelpa! Fint å kunne "gå litt i lære ", lærer stadig noe nytt når man har hytte!
Det har vært for dårlig lufting, så to nye ventiler i vestveggen, en ny i sydveggen og en ny i bakveggen mot øst har det blitt. Håper dette sammen med nytt tak med takrenner blir tiltak som setter en stopper for fukt og råteproblemer. Gode råd fra mentor er fulgt opp og det føles bra!
Også har vi hatt besøk på Blåsten av ei herlig frøken! Hennes første tur på Blåsten sammen med pappan sin. Hytteprinsen synes det var veldig stas å få besøk av Bestes andre olderbarn selv om han synes hun rota fælt! hihi. Aktiv og blid frøken er hun. Håper dere kommer snart igjen!
Tenk å stolt Beste hadde vært av disse to olderbarna på Blåsten!
En fin Blåstenferie har vi hatt, deilig å kunne være noen flere dager av gangen og ha tid til litt av hvert. Hytteprinsen har vært med på å "frisere" trea som Beste alltid har forma og sørga for at de ikke blir for store. Veldig fine blei dem! 

Gammeldags skolestue har det også blitt litt av i sommer på Blåsten siden hytteprinsen snart er skolegutt og ivrig med pennal, tall og bokstaver.
Fortsatt er det ting som skal gjøres ferdig, men noe skal man jo ha å "pusle" med i høst også! Bakveggen på hytta skal få villmarkspanel og laftekasser skal beskytte lafteknutene for vær og fukt. Gapahuken skal også få tak og vegger av villmarkspanel etterhvert.
Sommeren er på hell og høsten står for døra. Håper den blir lang og tørr slik som i fjor!


Gry K
Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails