Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 13. mai 2014

Blåstenhuk!

Da er vi i gang med gapahuk på Blåsten! Egentlig var det solur som sto på læreplanen for uteskole-elevene i dag men med regn og gråvær ble det barking av stokkene som pappan til hytteprinsen hadde lagt klare sist vi var på hytta. Elevene fikk teken på både barkespade og bandkniv. Lett å barke nå om våren som det er sevje mellom barken og veden. Mentor var med og er helt sjef med motorsaga.


Vi fyra opp i hytta og etter å ha grilla både kjøtt og grønnsaker ble det skikkelig varm tømmerhøggerlunsj i ei god og varm hytte. Det passa i grunn bra med været i dag.


I mens vi hadde quiss rundt dagens læringsmål og noen fikk prøve å vaske opp for hånd uten tilgang til innlagt vann, hadde mentor allerede lagt opp stokkene til bunnramma. Den ligger på 4 steiner, en i hvert hjørne. Gleder meg allerede til neste gang vi skal på Blåsten og bygge videre på Blåstenhuken!

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails