Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


torsdag 10. april 2014

Styggemann i april

Jammen ble det ikke Styggemanntur på ski i år også, helt på tampen av sesongen den 4.april. Og for et vær og føre ! Det har vært noen kuldegrader om natta så det har holdt seg hardt i bunn og vanna gikk det også greit å komme over. Med sol fra skyfri himmel og varmt ble det fin styresnø oppå.

          Henriette på Skrimvannet

Det var lett og raskt føre, over vanna var det supert å skøyte! 

   Oppstigninga etter Øvre Urtstjern

Henriette og jeg skravla, hadde drikkepause v øvre Urtjern og kosa oss på ski i Norges minste fjellkjede.

       I " henget" på vei mot toppen


Vi gikk på langrennsski uten stålkant og det fungerte kjempefint på dette føre. Universalklister og rød V60 på toppen fungerte fint men vi måtte legge på et par ganger for å få nok feste oppover.


            Utsikt fra Styggemann

Selv om det var vindstille på vei opp så blåste det litt på toppen. Godt å ha med ekstra klær i sekken.


                 Herlig på toppen!

Fin utsikt på klarværsdager! Med sol og lenge lyst brukte vi hele dagen. Spiste på toppen. Nedturen gikk som en leik og med styresnø og ikke for hardt, var det moro i utforkjøringane. Nede på Skrimvannet nøyt vi ettermiddagsola før vi suste ned Skrimsdalen tilbake til Ravalsjø. Vil du se mer av hvor løypa går og lese sagnet om hvordan Styggemann har fått navnet sitt fra kan du se her:

http://sandorenogblaasten.blogspot.no/2013/03/pa-skitur-til-styggemann.html?m=1

Takk for en flott skitur i vårværet!Gry K

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails