Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


onsdag 23. april 2014

Strålende hyttepåske!

 
Så er påskeferien over og hverdagen i gang igjen. Strålende sol og varmt har det vært og skiføret var skikkelig på hell. Vi pakka sekker og pulk og gikk på ski ned til Sandoren på langfredag. Hagemøblene ble pakka ut og resten av påsken nesten bodde vi på verandaen i det fine været. Vi lagde mat, vaska opp, kasta piler, leste og jammen ble det ikke en lur der også. På "vår" side av Sandoren var det en del snø igjen men det smelta en del disse dagene.
 
 
 
 
Har leika meg litt i fotoredigeringsprogrammet så det ble et maleri av utsikten fra verandaen. Dette var snømengden på langfredag 18.4.2014

 
 
 
1.påskedag gikk vi på tur opp til Blåsten. Mest på beina men prøvde ski litt på den snøen som var igjen. Hytteprinsen har lært å kaste piler og regner ut poengsummen i løpet av påsken. Sammen med "Den forsvunnende diamant" og Ludo ble det favorittaktivitetene hans denne påsken.
 
 

 
På vei opp til Blåsten er det alltid litt av hvert å se på. Bekken er jo alltid spennende, særlig i vårløsninga. Store fine elgespor så vi også. Oppe på Blåsten er det helt bart nå. Jeg og hytteprinsen raka og kjørte bort alt løv og barnåler. Noen krokuser sto i blomst og pinseliljene var på vei. Vi kosa oss på bålplassen til sola var på vei ned.
 
 
 
 
Hyttepappaen har blitt inspirert av Lars Monsen i det siste, så han har overnatta ute i gapahuken i 3 netter. Det var 6 kuldegrader om natta, men med ny sovepose gikk det helt fint. Fint å våkne opp til sola som skinner inn i huken. Vi har ikke hørt orrspill rett i nærheten denne påsken, slik vi har opplevd tidligere.
 
 
 
 
Hytteprinsen ville overnatte inne, men kanskje blir det overnatting ute for alle tre litt senere i våres? Andre påskedag var det bare å pakke og ta fatt på hjemveien, dels på ski og på beina. (en del av veien var blitt bar i løpet av påsken). Vi har hatt en super hyttepåske i et herlig vær.
 
 
 
 
Med dette været vil nok sommerveien igjen snart være farbar, da er det bare å komme i gang med prosjekter både på Sandoren og på Blåsten. Blir spennende!
 
 
 
 
 
Gry K
Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails