Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


lørdag 1. mars 2014

Materialkjøring og dagsturer

Den siste uka har vi vært på flere dagsturer til hyttene. I håp om fint vær i vinterferien, dro vi opp på Sandoren sist helg og måka frem til uthus og frem til døra. Det var kommet mye snø siden vi måka hyttetaket for noen uker siden!


 
Så mye snø på verandaen har vi ikke hatt siden vi bygde ny veranda for 4 år siden.
På denne turen kjørte vi også løype for hundespannfolket. De har fått egne løyper i år som kjøres opp med scooter. Løypa går b.l.a forbi Sandoren.

 
Noen steder må det legges ned " bru " og måkes over. Mildværet gjør det vanskelig å holde løypa åpen enkelte steder. Hjelpegutten følger med.

 
På vei tilbake var det fin rosa himmel.
Denne uka har Per Løver med hjelpemann kjørt opp de nye takplatene som skal erstatte de som ble lagt på for to år siden og ruster. Nå ligger disse luftig og tørt lagra på verandaen til våren kommer.


Nå er alt av materialer på plass. Disse skal brukes til å kle bakveggen på tømmerhytta for å beskytte mot fukt og råteskader. Godt for alt som kan kjøres opp på scooter når man har veiløs hytte.


Vi har fyra opp i hytta, spist niste og kost oss på dagstur de gangene vi har vært på hyttene.Det er veldig greit med kort vei til hytta synes jeg. Man kan dra på kort varsel og nyte litt hytteliv på skauen selv om man ikke skal overnatte .


I dag benytta jeg muligheten til å gå på ski fra Blåsten og hjem via Bjørndalsrunden. Selv om det ikke var spesielt bra føre og jeg hadde dårlig gli og null feste, så er det stas å kunne ta seg hjem på ski!


 I dag var det mye finere på skauen enn nede i bygda. På Blåsten er det fortsatt vinter med snø på trea, mens nede i bygda var det regn i dag. Værmessig har dette vært den dårligste vinterferien på noen år, men noen koselige dagsturer har det blitt allikevel.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails