Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


søndag 16. mars 2014

Første overnatting på Sandoren i vinter


Endelig overnatting på hytta på Sandoren i vinter. Med solgløtt, barnevakt og nyinnkjøpte ski er det bare å benytte muligheten. Denne tida er så lys og fin og med noen få minusgrader om natta, kan man gå over alt ( husk klister ) Moro!


Etter å ha fyra opp og lufta litt, gikk turen opp til Blåsten. Der er det bedre mobilforhold så etter en telefon, gikk turen videre over Fjellvannet.


Hardt føre, så det gikk kjapt å skøyte over vanna. Bjørndalsrunden går over Fjellvannet men denne blir ikke preppa mer i vinter. Bekker og åpne vannhull er ikke egna for scooter.


Snudde oppå åsen og fulgte løypa ned til "dynemyra" som forøvrig fikk dette navnet etter at gamle dundyner ble gravd ned i myra. Man kunne visstnok stadig vekk se dun som kom opp av myra i ettertid. Dette er mange år siden og vi lo godt den gang Beste fortalte meg historien om dynemyra. Passa forresten fint med en tur oppom Blåsten i helga for i dag hadde Beste blitt 97 år om hun hadde levd. Koselige minner.

Fra dynemyra går det en avstikker fra Bjørndalsløypa inn Trengendalen og så var det bare å suse ned "Blåstenstien" tilbake ned til Sandoren igjen.


Med i tursekken til hytta denne helga, hadde jeg med meg b.l.a bringebærsaft fra Søndre Bjerkerud, hjemmebakt brød av økologisk mel og ripsgele fra Eventyrsmak. Kjempegode produkter når man gjerne vil ha ren og ekte mat. Ekte og enkel mat til et enkelt og ekte hytteliv. Passer bra det, ujålete og greit.

Månelyset i marsnatten lyste fint opp mellom treleggene og på den lille enkle hytta ved vannet. Tannpussen tar jeg ute mens jeg ser på stjernene og bare nyte stillheten. Dette er det autentiske hyttelivet for meg.


Gry K


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails