Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


lørdag 8. februar 2014

Vakker vinterdag med hyttekos, takmåking og løypekjøring


Endelig noen minusgrader og sol !
 I dag var målet Blåsten og måking av takene der. Da vi kjørte hjemmefra var det tåkete i bygda men da vi kom opp til Raje var det blå himmel og sol! Vakkert!På vei opp til Blåsten. Det var utrolig fint på skauen i dag.


Å komme opp på Blåsten fra baksida minner meg om påskeferie og skiturer til Blåsten i barndommen. Da gikk vi på ski fra "leggene" nede i kroken, derfra opp til Bjørndalsetra og så videre opp til Blåsten. Husker jeg og søstera mi gikk med hver vår sekk på rygg med hvert vårt kosedyr som stakk opp fra lomma på sekken.


Nedbøren sist uke har helt klart kommet som snø her. Det har ikke føyka av noe særlig snø i år. Det var ca 1-1,10m på taket så ganske likt som nede på Sandoren.


Snø helt opp til åpningen på pipa. Motivet blir veldig koselig med snø på taket men godt å få måka av. Pleier å holde med en måking i løpet av vinteren.


Hytteprinsen må selvsagt være med å måke hytta si. Det morsomste er allikevel å hoppe fra taket ! 


Vi pleier alltid å fyre bål og spise mat på bålplassen men i dag fyra vi opp inne i hytta. Var godt å komme inn å spise og slappe av litt i varm hytte etter måkinga.

Aggregatet ble fyra så jeg fikk støvsugd hytta for muselort og rista/lufta puter, skinn og tepper.


Spill hører med på hytta. I hytteboka må det også dokumenteres. Hyttebloggen kommer aldri til å danke ut hytteboka!


Tid til å slappe av litt på sofaen ble det også, mens vi venta på sjefen for hundeløypa som skulle komme opp og være veiviser. 

Hundespannkjørerne i distriktet her har fått egen løypetrase som  trengte å bli kjørt opp etter snøfallet de to siste ukene. Så nå skal det være både oppkjørte løyper for både skiløpere og hundespannkjørere.På dager som dette som det er SÅ fint ute, tenker jeg at vi er veldig priviligerte som kan dra på hytta og komme til en plass som dette.Takk for en deilig dag på Blåsten i sola!


                           Gry K

2 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful!

Liv sa...

Så herlig med snø!! Skulle gjerne ha fått litt hit til Trøndelag! Her har vi ikke tatt fram skiene ennå. Flotte bilder! :))

Related Posts with Thumbnails