Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


søndag 12. januar 2014

Herlig vinterdag på Blåsten


Nytt år, ny hyttesesong og første turen på   Blåsten i dag. Siden det var meldt sol og fint vær, ville vi kjøre opp på Raje og se om det gikk an å kjøre veien ned til Sandoren. Det har ikke vært snø på Raje på noen uker men det kom noen få cm i går og i natt. Vi var spente på om veien var speilglatt under snøen etter mye regn og mildvær i vinter.Med 4 hjulstrekken kobla inn sammen med alt av sperrer inntakt, bega vi iss nedover Råbakkdalen. Litt glatt enkelte steder men ned kom vi!


Dette er jo helt mot normalt, jeg har aldri tidligere i mitt hytteliv opplevd å kunne kjøre på sommerveien ned til Sandoren. I følge onkel som har vært en del av gjengen som har stått for "Blåstenlekene" siden 1971, har det visstnok vært mulig å kjøre ned i januar to ganger tidligere de siste 42 år. Moro å oppleve var det ihvertfall og vi fikk en lang fin dag på Blåsten.

 
Bare noen få cm snø gjorde at det var lett å gå og uaktuelt med ski. Hytteprinsen hadde med seg snowraceren sin som vi aka ned igjen på, delvis på snø og blåbærlyng. På veien ned fra Raje til Sandoren hadde det til nød gått å stå på ski men utenfor veien er det for lite snø.


Vel oppe! Her skal vi kose oss.


Det er så deilig i solsida på Blåsten om vinteren. Nede ved hytta på Sandoren kommer sola mer til om en måneds tid.


Oppdraget med turen i dag var, i tilegg til å kose seg ute på skauen, å sjekke hytta for muselort og legge ut mer gift.


Til tross for flere depot med gift både på verandaen og under hytta samt inne i hytta synes jeg det var mye muselort inne. Noe er det hvert år men vet fra tidligere at det kan varierer endel. Heldigvis har ikke musa ødelagt noe og ingen døde mus inne, heldigvis. Jeg hater mus!!!!


Bålplassene på begge hyttene bruker vi mye. Er veldig glad for at vi har lagd bålplass på Blåsten også. Kanskje blir det gapahuk her en gang også? Saueskinna må ut og brukes hele året. Gode å sitte på og deilig å ha over seg når kulda biter.
Bål og litt kokkelering av bålmat må til når man er på tur. I dag var det egg og bacon som sto på menyen. Prøver å ikke bare grille pølser på tur, nesten alt kan man jo lage på bål!Hytteprinsen steker bacon i bålsteikepanna. Aldri smaker vel egg og bacon bedre enn ute rundt et bål?
Etter mat sjekka vi isen på dammen og måka den slik at vi fikk en liten curlingbane. Tro hvilket dyr som har gått over dammen før den frøs helt til?


Utrolig hvor mye moro man kan ha av denne kjære lille dammen på Blåsten! Om sommeren "bor" ungene ved dammen med båter og div leker, og alle blir like våte og like møkkete. Og slik har det vært i flere generasjoner.


Ved 15 tida gikk solen ned bak åsen, vi pakka sammen og rusla/aka ned til bilen.


Takk for en fin Blåstendag! Håper vi snart kommer tilbake igjen.


Takk for oss ! Hilsen hytteprinsen , mamman og pappan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut til at dere har hatt en perfekt vinterdag! Bjørg

Sæterbua sa...

Du verden så flott :)) dere har fint med snø !! hær hos oss har vi ikke en snøknart, men kaldt og klart. Bildene dine får meg til og glede meg enda mere tilo sola kommer, og snøen :))

Related Posts with Thumbnails