Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 11. juni 2013

Ny selvlagd flaggstang på Blåsten


I dag var dagen kommet for den mest spennende delen av vårens elevprosjekt; heising av ny flaggstang med tilhørende flaggheising ved hytteprinsen!


I våres har vi hatt to elevprosjekt på Blåsten. Vi har hatt et fuglekasseprosjekt også har vi lagd flaggstang. Vi har hatt med Mentor som er med oss på slike prosjekter og står for motorsagferdighetene og erfaring med lafting.Det første elevene satte i gang med etter felling og kvisting av flaggstangemnet var barking. Ingen sak å barke på våren. Vi barka så sevja bokstavelig talt spruta!


Så ble bunnen på stanga tilpassa slik at den passer inn i de gamle flaggstangfestene.


Kuppelen er på og stanga er festa i og klar for tørking et par uker frem til heising.


I dag var strategien klar for å klare å heise opp stanga. Med talje og tau i et tre, med stige for støtte og to støttetau på hver side for å hindre krenging til siden. 


Greit å ha vokst opp med klatring i trea på Blåsten! Talje ble festa og tauet fra flaggstanga dratt igjennom.


Med stigen under som støtte etterhvert var det bare å begynne å heise med tauet fra talja.


Vi var to som regulerte sidetauene så stanga ikke skulle vri seg underveis, spennende!


 Så var stanga på plass og boltet fast. Da var det bare å pakke ut den nye vimpelen. Hytteprinsen skulle stå for flaggheisinga og får hjelp av mentor til å feste vimpelen.


Så kunne vimpelen igjen heises på Blåsten, Stas at oldebarnet til Beste kunne stå for denne, for meg symbolske handling, snart et år etter at vi mistet Beste. Slekter følger slekters gang.....Tøffeste flaggstanga! Har tenkt å få til dette de siste par åra etter at den gamle stanga knakk av råte for 3 år siden. Beste visste om disse planene, og i dag kom stanga på plass. Veldig moro og spennende var det!

Og fuglekasseprosjektet? Joda det har kommet opp flere nye kasser og de gamle er sett over. Status etter observasjonene i dag var egg i to kasser med Rødstjert i begge. Bedre kunne det neste ikke bli etter at vi observerte egg og unger av kjøttmeis og svart/hvit fluesnapper i fjor nede på Sandoren. Moro med " nye" arter!

2 kommentarer:

Liv sa...

Flott flaggstang! Så artig at du tar med elevene til hyttene dine! De er heldige som har deg som lærer! Kan tenke meg det var stas med egg i sjølproduserte fuglekasser, ja.

Lar du vimpelen henge oppe når dere ikke er på hytta også? Vi henger den opp når vi kommer, og tar den ned når vi drar. Den henger altså oppe om natta. Det er vel "lov" med vimpel oppe på nattestid, såvidt jeg vet?

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så artig å ta del i flaggstangprosjektet. Dere er jammen meg gode! Tenk å lage sin egen flaggstang. Og for et flott resultat!
Vi har en gammel mast liggende og har hatt planer om om å "plante" den ved naustet i flere år. Vimpel med "Hidlesundet" er t.o.m. anskaffet, samt snoren. Men planen må stadig vike for andre prosjekt. Vi har ikke så fint feste som dere har, så her må det støpes.

Oldebarnet til Beste vil nok ha gode minner fra denne hendelsen.

Lykke til med neste prosjekt.

Klem fra Hjørdis

Related Posts with Thumbnails