Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


mandag 10. juni 2013

Endelig kom sommeren på Blåsten!

Denne helgen har vi hatt en skikkelig jobbehelg på Blåsten med første overnatting der i sommer. To-do lista mi for sesongen har lett for å bli litt lengre enn først tenkt....., Det var derfor godt å endelig komme i gang med noen av gjøremåla.
Det første vi gjorde var faktisk å fyre opp! Synes det er godt å få fyra og lufta den første gangen vi er der på lenge. Vi minnes så godt at Beste alltid fyra på Blåsten, så selv om vi ikke lager mat på vedfyrt ovn så synes vi det blir så lunt og godt med fyr i ovnen. Det er liksom slik det skal være på Blåsten.
Så bar det ut med alt av madrasser, puter og dyner for her skulle vinteren vaskes ut! Sengetøyet blir så deiligi etter å ha fått henge ute i sol og frisk luft. Regnskurene holdt seg unna, så det fikk henge ute hele dagen mens hytta ble rundvaska.
Alt inni skapene på kjøkkenet ble båret ut, men ingen sak å vaske opp ute i finværet med god hjelp. Hytteprinsen var en tålmodig oppvasker! Utrolig mye som er inni de skapene du! Har vondt for å kvitte meg med noe for alt der oppe har affeksjonsverdi for meg. Selv om ikke alt er helt min stil så hører det liksom til der. Allikevel trenger vi ikke dekketøy til 10 personer, stort sett holder det lenge med 6. Som oftest er det jo bare oss tre. Så en kasse gikk til gjenbruksbutikken.

Vi holdt på hele dagen til kvelden kom. Da hadde pappan snekkert nye vindskibord og vi hadde fjerna den gamle bresken på knausen ved blomsterbedet. Det har stått helt på skjeve i flere år og vært prøvd støttet opp. Etter snøfallet i vinter var det ikke lenger håp om å få den til å stå skikkelig. Vi fikk fjernet den med rot og alt. Må nok plante et lite tre som ikke skal få vokse så i høyden. Jeg har fått de gamle bildene etter Beste til oppbevaring for neste generasjoner. Blant disse så var det også mange fine bilder av hvordan det blomstret på Blåsten i alle bedene til Beste da hun levde her oppe i sommerhalvåret. Motivasjonen var derfor på topp til å gjøre noen forbedringer med bedene som ikke har fått stellet sitt de 5 siste årene. Stauder (bergknapp, akeleier, gravmyrt, floks......) ble kjøpt inn og jordsekker båret opp. Skal bli spennende å se om de slår seg til og blomstrer etterhvert. På Blåsten er det "Survival of the fitest" som gjelder på plantefronten. Fra før av er det Tigerliljer der i store mengder, de er neste for villige for de sprer seg og overtar hele bedet.Skal si det var godt å slappe av inne med noen stearinlys etter at solen hadde gått ned sent på kvelden! Å  krype til køys i sollufta sengetøy og kjenne lukta av grønnsåpeskura tømmervegger er heller ikke så dumt.....

På søndag tjærebeisa vi to av de mest utsatte veggene og de nye vindskiborda. Det gikk med 3 l Tyrilin til en kortvegg og en langvegg. På vindskiborda må vi over et strøk til. Det er også gjort klart for å male over litt inne på verandaen. Synes vi fikk gjort mye og gleder meg til fridager slik at jeg kan gyve løs på neste oppgave. Med fint vær og passe temperatur synes jeg det bare er deilig å holde på slik ute, også blir det jo fint når man blir ferdig!

Ved skulle vi også ha kappa og kløyvd på begge hyttene men det er ikke fult så moro synes jeg.....
Men aller først skal vi gjøre ferdig flaggstangprosjektet med elevene i morgen og gjøre observasjoner i både nye og gamle fuglekasser. Det blir moro!post signature

1 kommentar:

Liv sa...

Herlig med sommerbilder! Blåsten ser jo nesten ny ut, med nybeisa vegg og nye vindskier! Bare grunnmuren avslører at den har vært med noen år. Synes det er så flott at du tar sånn vare på tradisjoner som din bestemor har skapt. :)

Related Posts with Thumbnails