Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


mandag 13. mai 2013

Nostalgisk hytteopplevelse eller friluftsliv og fiske?


Har du lyst til å oppleve gammeldags hytteliv på Blåsten? Det kan det bli muligheter for fra 1.juli, for deg som liker skogens ro og det enkle hytteliv. Vi vil prøve å leie ut for helger og ferier denne sesongen. Jeg har fått forespørsel om åremålsleie men det er vi ikke interessert i akkurat nå. Vi kosa oss her i påsken og synes det er koselig å være på Blåsten innimellom selv.


                            

Blåsten er ei enkel tømmerhytte bygd i etterkrigstida med masse historie og sjarm (vil du lese mer om dette kan du trykke HER og HER). Vaskevann bæres inn i sinkbøtta på den gamle melkekrakken. Drikkevann har vi kjørt opp og finnes på kanner.


Det er vedfyr og tørr ved finnes i uthuset. Utedo hører med til et gammeldags hytteliv.Blåsten ligger på "solsiden" på toppen av en ås med utsikt til Skrim, Sandoren og Buvannet. Her har du sola fra morgen til kveld. Det ligger fiskevann ca 10 min. gange fra hytta. Det er ca 10 min. å i kupert terreng til hytta fra parkeringa.


Det er to uteplasser foruten verandaen. En bålplass/utsiktsplass og en spiseplass ute på tunet.


På kjøkkenet er det gassbluss og et lite gassdrevet kjøleskap.
Ved vinduet er det spiseplass med klaffebord.


I stua er det plassbygde benker med saueskinnsfeller og puter. Et lite solcelleanlegg sørger for litt belysning inne, ellers er det stearinlys som gjelder.


Det er 1 soverom på Blåsten med dobbelseng og gammeldags vaskefat.


I tillegg er det en sovealkove i gangen mellom stue og soverom. Her er det nå blitt køyeseng i stede for enkeltseng slik som på bildet. Totalt 4 sengeplasser utenom sofabenkene i stua.


Hytta leies ut med alt du måtte trenge av kopper og kar fra "gamle dager". Nye dyner og puter er på plass. Det eneste du trenger å ta med er eget sengetrekk, putevar og laken.
Så skulle du like ei helg eller ei  ferieuke med nostalgisk vri og gode muligheter for friluftsliv, er det bare å legge igjen en kommentar her på bloggen eller ta kontakt på min email:
gr-anikr@hotmail.com

Før sommeren tar til på alvor, kommer det et spennede følge på besøk til Blåsten og Sandoren, men det kommer jeg tilbake til......post signature

3 kommentarer:

Oliv sa...

Heldige de som kan få leie Blåsten. Det er så gjennomført koselig og idyllisk. Det at det ikke er strøm og vann vi også gjøre at de som leier får en annerledes opplevelse. Lykke til

Liv sa...

Så enig med Oliv! Å la andre få oppleve den gode atmosfæren som du er så flink til å beskrive Gry ~ det er gjestfritt og flott! :))

Inspirasjon fra Elin sa...

for noen herlige bilder.. Mange gamle og flotte skatter :D Ser ut som du har to flotte hytter å være i.

Related Posts with Thumbnails