Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


torsdag 23. mai 2013

17.mai og pinse på hyttene


I år som i fjor feiret vi 17.mai på Sandoren. Så lenge hytteprinsen ikke har begynt på skolen er det deilig å slippe unna stress, handling av klær som sjelden brukes, skjortestryking  etc synes vi. Vi hadde med flagg og gikk i "tog" fra hytta og bort til kloppa. Etterpå hadde vi potet-på-skje løp, ringspill, hinderløype og pølsegrilling. I stede for is, kosa vi oss med friske bær med vaniljesaus.


Stille og rolig på skauen 17.mai, men leiker og pølser må man jo ha!Fint å feire nasjonaldagen i vårskogen i "turbunad"  med fuglesang og bjørkeris som så vidt har begynt å få museører.


Kloppa har fått kjenne på den høye vannstanden og flyti litt fra hverandre.


I den lille bekken opp til Blåsten buldra det skikkelig!


Jeg har ikke sett like mye vann i Sandoren de 10 siste åra som nå. Vannet gikk helt opp til grana på plenen ved brygga.


På lørdag og søndag i pinsen ble det varmt og supert vær, hele 25 grader i skyggen målte vi på Blåsten 1.pinsedag. Vi ordna ting ute hele dagen. I tillegg støvsugde jeg over alt inne i hytta. Jeg børsta også tømmerveggene med stålbørste så er det klart for soppdreper og tjærebeis. Må bare bli tørt og fint vær så tømmeret får tørka skikkelig opp etter alt regnværet de siste dagene. En runde med maurkverk i alle varianter hører også med til "våronna" på hyttene. Så lenge det er fint vær synes jeg det er koselig å tumle på ute med raking og praktiske gjøremål. Blir jo så fint etterpå!


Snart klart for tjærebeis

På Blåsten er det en damm som Beste delvis gravde frem i berget. I alle år mens hun "bodde" på Blåsten i sommerhalvåret var tømming og rengjøring av dammen den tyngste av gjøremåla om våren. Jeg husker hun drev på hele dagen med hivert og bøtter. Da det tørka ble alt kosta rent og så var det bare å vente på at regnet skulle komme å fylle opp dammen med vaskevann for kommende hyttesesong. Jeg husker hun fortalte at hun var skikkelig sliten etter tømming av dammen, men så fryda hun seg også skikkelig ved første regnskura etterpå!

 Det var først etter at vi (hyttepappan og jeg) tømte den for hånd selv for 3 år siden, at jeg skjønte hvor tungt dette var...... 


Hytteprinsen leker "Brannmann Sam" og i neste sekund var det en som fikk seg en dusj gitt.....en ekte rumpetrolldusj!

Med nye generasjoner på Blåsten kommer det jo noen nyvinninger. Jeg er nøye på å ikke modernisere for mye der for da tror jeg man mister noe av sjarmen og det livet på Blåsten som jeg kjenner og setter pris på. Aggregatet er jeg allikevel blitt veldig glad for at vi har der. Vi har ikke lagt inn strøm men har mulighet til å skaffe strøm til å drive div. verktøy og hjelpemidler ved behov. Uvurderlig ved bygge og vedlikehodlsarbeid! I år ble derfor dammen tømt ved hjelp av pumpe og en tykk slange. Med regnet som har kommet de siste dagene er den nå garantert full igjen. Drikkevann kjører vi opp på scooter vinterstid så vi har hele sommeren.

I løpet av pinsen fikk vi også raka ute, rydda i uthuset på Sandoren og hatt befaring av snekker som skal gjøre en jobb der i sommer. Hytta begynner å sige i den ene enden, så dette skal rettes opp.


Selv om det er mye jeg gjerne vil ordne nå om våren, gjelder det å fokusere på det vi faktisk får gjort og ikke alt man gjerne skulle ha gjort! DET skal jeg bli flinkere til! Også gjelder det å kose seg innimellom "slaga" også da!


Har du mange små eller store prosjekter på hytta i sommer?post signature

3 kommentarer:

Liv sa...

For en herlig måte å feire nasjonaldagen på! Helt enig ang. dette med å unngå stress o.l. for noen timer den dagen. Var sjøl på hytta ilag med min mor 17. mai, så kom resten av familien (som ønsket å feire dagen på tradisjonelt vis) etterpå.

Prosjekter på hytta i sommer er å utvide terrassen og bygge rekkverk. Vinduskledning rundt et stort vindu skal også endres, slik at det blir like bredt som der vi satte inn nye vinduer. Siste del av utvendig maling må også gjøres. Heldigvis gjør vi dette fordi vi har lyst, og ikke fordi vi MÅ. Og vi tar det som det passer oss. Intet hastverk. Godt å ha den følelsen også! :))

Anonym sa...

Så heldig Haakon er som får disse opplevelsene helt fra han er liten. Dere har jo skapt deres egen 17. mai tradisjon :-)
Kjempegøy å leser bloggen din.
Bjørg

Oliv sa...

Lurt.Veldig lurt. Feire 17. Mai ute i norsk natur.

Related Posts with Thumbnails