Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


torsdag 4. april 2013

Superpåsken er over men fortsatt er det brukbart skiføre!

En super hyttepåske er over, sol og fint vær hver dag! Om natta har det vært -15 grader så skiføret har holdt seg like bra hele påsken. Vi var på hytta på Sandoren fra Skjærtorsdag til 2.påskedag. Hytteprinsens første skiturer opp til Blåsten ble det også. Det gikk kjempefint! Den andre dagen gikk vi også via Fjellvannet før vi kosa oss på bålplassen i sola i mange timer. Første året etter at vi ble Blåsten-eiere at vi har kunnet gå fra hytte til hytte på ski. Stas!
 Vi legger i vei fra hytta over Sandoren.....


.....i strålende sol, blå-swix føre og Skrim i bakgrunnen......oppover bakkene bar det, da er det godt å beherske fiskebein! også er det lov å henge litt i staven til mamma eller pappa innimellom.
Den siste bratte kneika måtte skia av. "Nå ser jeg hele Blåsten!, roper hytteprinsen, og er snart oppe.Da vi var vel oppe fyra vi opp både ute og inne, så kunne hyttegutten gå inn og leike litt om han ville. Også er det så mye koseligere i hytta med fyr i ovnen! Minner meg om da Beste var der, hun fyra alltid selv på sommeren."Bestemorhyttene"  er det tett mellom bestemoreffektene. De gamle skia etter oldemora til hyttegutten farssiden pynter veggen på Blåsten. Moro med ting som har en historie.
Sola er på Blåsten fra tidlig om morgenen til klokka var 18.45 i påsken (før vi stilte klokka til sommertid).  Med sitteputer, saueskinn og ulltepper kosa vi oss med bålmat og påskegodt etter skituren opp.Deilig å være ute hele dagen. Blogging til tross, skriving (og tegning) i hytteboka hører med ved hyttebesøk. Aking og klatring i bjørka ble det også.For meg ble det også en skitur alene opp på Ringtjennkollen Skjærtorsdag ettermiddag etter at vi hadde hatt koselig besøk av gode venner med leikekompis til hyttegutten.Den gamle furua på toppen av kollen er lett å kjenne igjen. Herfra ser man både mot Knutefjell, hjemover mot bygda og mot Skrimfjella.
Anundstjern , Jerngruevannet, Ringtjern og Svarte Ringtjern ligger på rekke og rad nedenfor kollen. Det var Beste som for noen år siden tok meg med på tur hit. Vi hadde eggmat til niste, med saltdrøssa pakka inn i smørpapir med syltestrikk rundt. Vi satt akkurat på denne knausen og spiste og jeg ble forklart hva vanna het og historier knyttet til disse.


 Da vi skulle ned fant jeg på at vi ikke skulle gå samme vei tilbake men heller rett ned her. Beste må ha vært nærmere 90år den gangen men bratt terreng var intet hinder. Vi bare aka på rumpa ned de bratteste stedene! Beste mente jeg fikk lurt henne til mye rart, og det hadde hun nok rett i, men vi hadde det så moro! Savner Beste og det vi hadde sammen.....men veldig glad for disse minnene.Sist jeg var på Ringtjennkollen på ski var for 4 år siden med hytteprinsen i pulk, snart kan han være med å gå  opp på ski selv!


Så var påsken over for denne gang, men sannelig tror jeg ikke det blir hyttetur snart igjen, for å utnytte skiføret litt til.....post signature

2 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så koselig å lese om deres herlige påsketur. For et vær!:) Herlige bilder fra Blåsten og skjønne gutten deres. Koselige minner fra plassen.

Vi var i NYC i påsken. Det var en opplevelse, men fryktelig kaldt. Savnet litt skiene og Rauland og ikke minst Hidle. Men det fikk vi på slutten av påsken.

Takk for titten. Ha en fin helg videre.

Klemmer fra Hjørdis:)

Gamlestogo sa...

Ååå såå fine bilder fra en herlig påsketur!! Vi var heldige med påske været i år,det er sikkert :-) sol sol sol :-) Herlig!!
Såå koselig hytta er. Den minner meg veldig om staulen vår på Nuthovde! Så koselig det var med alle de putene og skiene på veggen!!
Ingrid :-)

Related Posts with Thumbnails