Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


onsdag 17. april 2013

FuglekassetidDet er vår og fuglekassetid! Sammen med elevgruppa har vi snekkert nye fuglekasser som vi skal henge opp på Blåsten. De gamle kassene der oppe begynner å bli ødelagt og dårlige.


 Vi skal på Blåsten med elevene et par ganger i løpet av våren/forsommeren og undersøke om det kommer egg og fugl i kassene og om det kommer andre arter enn de vi har sett i kassene på Sandoren. Blir spennende! Vi har ulik størrelse på flyvehullene så får vi se hvem/om hvilke fugler som vil "bygge og bo" hvor.Etter at delene var kappet til, startet vi med å spikre fast veggene til bakveggen. Så var det taket som kom på.


Frontplanken skrudde vi fast med en skrue på hver side øverst, slik at den kan vippes opp og elevene lett kan se inn i kassa.Så var det bare å dytte bunnen på plass og spikre den fast. Vi skrudde i to øyeskruer på sideveggene og festa ståltråd i disse til oppheng i trærne. Vips var kassene ferdige!


På skolen i dag har vi dekorert og beisa kassene. Vi beisa med fargen drivved.På Blåsten har Linerla alltid holdt til, så i år har vi bygget ei Linerlekasse også.
Så er det bare å vente på at snøen smelter slik at vi kan få hengt opp kassene. Så får vi se om denne frøkna med vippestjerten vil ta i bruk det nye huset sitt i stede for å bygge reir inne i uthuset....


post signature

2 kommentarer:

Liv sa...

Tenk å kunne ta med elevene til Blåsten, og la dem bli rike både på både opplevelser og lærdom! De er heldige som har en lærer som deg! Fuglekassene ble riktig så fine! :)

Oliv sa...

Hei Har lest meg opp på bloggen din og ser at dere har hatt en eventyrlig fin påske.Dette er første gang jeg ikke har hatt ski på beina. Sånn er det når en reiser til Australia.
Fuglekasseprosjektet ditt ser veldig spennende ut. Jeg vet det ligger mye arbeid bak. Men dette er noe elevene alltid vil huske. Jeg fant en vernet bedrift som gir bort sett til bygging av fuglekasser. Da er alt saget til og en kan bare sette det sammen og så er det gratis. Har noen på Holmen. Vel er så klar for vår, sol og ut med hagemøbler. Det ble en lang vinter og våren lar vente på seg....

Related Posts with Thumbnails