Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


lørdag 3. november 2012

Så var taket på for vinteren....

 
Sist helg kom dette bildet på sms fra leietakeren på Blåsten. En lettelse å ha taket ferdig med nye vindskier så er det i orden før vinteren setter inn på ordentlig. Snøfall de siste dagen gjør nok at snøen ligger der nå.
 


Nytt tak på Blåsten har vært et langdrygt prosjekt selv om det ikke er store taket. Siden det ikke er vei frem er det mest hensiktsmessig å kjøre opp materialer på snøscooter med geit og bukk vinterstid. På senvinteren 2011 ble sløyfer, lekter, papp og nye takplater kjørt opp. Da jobben med å skifte taket skulle begynne sommeren 2011, skulle det vise seg at det ikke var undertak under bølgeblikkplatene. Platene var skrudd rett i åsene og isolasjon lagt oppå himlinga. Det var heldigvis tørt og ingen skader. Slik var det vanlig å legge tak i etterkrigstida, eieren av nabohytta kunne fortelle at det var gjort på samme måte der.
 
 
 
 
  Vi bestemte oss derfor å legge bordtak og selve takjobben måtte utsettes et år i påvente av scooterføre og nye materiallass vinteren 2012 (mars). Vindskibord og vannbrett ble kjøpt inn i sommer og båret opp.
 
 


Utpå sommeren 2012 begynte jobben med å legge bordtak, papp, søyfer og lekter. I høst var de nye takplatene på og altså for en uke siden var taket ferdig med nye vindskibord også. Eksisterende pipebeslag er montert på igjen. Håper dette taket vil fungere bra i mange år fremover. Så er det bare å male vindskiborda når det igjen blir vår og tørt i været.
 
 
To generasjoner "Blåstengutter"
 
Beste var opptatt av hvordan fremdriften med takleggingen på Blåsten gikk den siste tiden hun levde så det kjennes godt at det nå er på og Blåsten kan gå vinteren trygt i møte med nytt tak.
 
 
 
Gry K
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails