Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


torsdag 20. september 2012

Vårt hytteliv akkurat nå.

 
For nesten to uker siden var vi på hytta igjen. Må passe på nå, tida flyr og plutselig nærmer vinteren seg og hyttelivet går litt i dvale for en liten stund. Hytteprinsen og jeg dro opp på dagen fredag mens pappan kom opp etter jobb på lørdag.Denne helga var speilrefleksen med så da er det moro å prøve seg frem litt med lys og motiver. Liker best lyset tidlig om morgenen og før sola går ned på kvelden. Lysforhold og motiv endrer seg så fort på de tidene av døgnet, det er spennende.

 
 
De siste to åra synes jeg det har blitt mer gress/strå og mindre lyng på den delen av tomta som ligger ned mot vannet. Moro å leike i!
 
 

Det er rett som det er at folk spør meg om vi fisker mye på hytta og jeg nesten litt flau må medgi at det har det blitt veldig lite av. På de 7 årene som har gått siden vi overtok hytta etter mamma har jeg hatt et stort eller mindre prosjekt/er hvert år. Tida har derfor gått med til maling, beising, litt snekkering, høgging av trær, gapahuker, bålplass m.m.


 I år er det første året (hvis jeg ikke regner med lillehuken da..) uten noe prosjekt på Sandoren så denne helgen ble fiskestanga finni frem og noen få mark gravd opp av dynga. Hytteprinsen var sterk i troen og forkynte før vi satte i gang : "mamma, vi får en ørret". Som sagt så gjort! Prinsens første ørret hadde slukt marken og satt godt på kroken.
 
 
 Han synes det både var spennende og litt skummelt....er jo ikke vant til at muttern brekker nakken på dyra (jaja, bortsett fra musa som hu slo ihjel med langkosten i fjor da....). Etter å ha bygd en liten klatreløype mellom trea ved bålplassen sovna prinsen og muttern fiska litt på egenhånd og fikk en ørret til. Er så koselig å sitte ved vannet og følge med på duppen! Minner meg om alle fisketurene borti Fjellvannet med Beste opp igjennom åra. Dette skal vi jammen ta oss mer tid til fremover på hytta. Fisken ble grilla og middagsmat for lillegutt.

 
 


  Vi har ikke TV signal, mobil (begrensa dekning) eller internett på hytta og noen lurer nok på hvordan vi får tida til å gå og hva vi driver med.  Fritidsproblemer har vi aldri på hytta. Vi er stort sett veldig mye ute enten på turer eller jobber med enkle praktiske oppgaver. På hytta er stor sett det eneste stedet jeg finner roen til å lese bøker. Det er jo bare så deilig!


 Denne helga skulle veden som ble kløyva og stabla opp i påsken, inn under tak for vinteren. Moro at hytteprinsen ville være med å jobbe. Med arbeidshanskene på så var han ivrig med vedkubbene! Tenkte mens vi holdt på at nå skulle Beste sett han, da hadde hun nok vært stolt! Ingen jeg kjenner er mer ivrig til å sanke ved, jobber hardere med den eller fyrer mer enn det Beste gjorde! Kanskje har hyttegutten arva noen ved-gener?
 
 Tid til tur både til lands og til vanns ble det også. Vi padla til Fossvannet og gikk i land på øya der, men på den turen hadde vi ikke med kamera.

 


Det har vært dårlig med blåbær på hytta i år, men tyttebær er det nok av på tomta. Her fant prinsen noen fine eksemplarer på toppen av en tyristubbe.

Tenker at hyttelivet vårt denne helga i stor grad avspeiler mye av det samme hyttelivet som jeg lærte å kjenne i oppveksten med både fisking, sanking av bær, tur i skogen og veding (ve-ing som vi sier til all slags jobbing med ved). Tyristubber har jeg lært å bli glad i som voksen men ikke desto mindre! Med lillegutt på laget håper jeg noen av disse hytteverdiene går i arv til neste generasjon. 
 
post signature

1 kommentar:

Linda sa...

Så fine bilder av lille gutt, det der så ut som en skikkelig go`helg:)
Hytteprinsen vokser til en sterk flink hjelpe mamma gutt.
Ett sted å bygge barndoms minner, det er du jammen flink til!

Related Posts with Thumbnails