Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 6. september 2011

Nå er det like før.....


Etter dagens innsats på byggefronten er vi nesten i mål med gapahuken. Veggene har fått villmarkspanel.

Dette blir atter et logginnlegg fra prosjektet. Synes det er fint å kunne bruke bloggen til å dokumentere for min egen del, så kan man jo gå tilbake å kikke hvis man vil i gang med lignende prosjekter senere? Har også fått tilbakemeldinger fra folk som ønsker seg lignende gapahuker. Håper blogginnlegga kan være til hjelp og inspirasjon for dere som vil sette i gang å bygge!

Elevne har fått prøvd seg med hammer, sag og drill i dag også.

Før panelen kunne spikres på, måtte det spikerslag til oppe under taket og nede langs gulvet. Hadde  1 1/2"x 3" lekter liggende som vi brukte til dette. Så ble underliggerne spikra på slik at avstanden mellom dem stemte med bredden på hver enkelt overliggerbord ( ca 2 cm overlapping).Ferdig vegg! Er veldig fornøyd med bruk av denne panelen, akkurat så "vill" og rustikk som jeg liker det. Nå gjenstår det bare vindskibord og et bord i fronten på taket så er huken ferdig!


Så var det bålplass og sittebenker utenfor gapahuken som sto for tur. Litt flere steiner ble stabla rundt ildstedet og mentor delte den groveste stokken på langs til benkeemner.


.....og når mentor først er i gang med motorsaga tryller han frem de koseligste ting! Av en liten kubbe ble det krakk til hytteprinsen (3 år). Er den ikke søt? Blir man ikke motivert for motorsagkurs av sånt så vet ikke jeg!

Motivert blir man også av dagens beste tilbakemelding, da en av elevene sa : " dette gjør så vi trives og får prøve oss på nye ting". DET er inspirerende det!


Siste gapahukdag med elevene blir om en måneds tid, da blir det innvielse, feiring og fyring ved huken. Litt "innredning" (jada jeg vet det er en gapahuk og at det er en jentegreie, men noen rekvisitta man jo bare ha....) har jeg også i tankene.........
 Ferdigbilder kommer!post signature


5 kommentarer:

Anonym sa...

Dette må være en kjempeopplevelse for alle som har fått være med. Stor stjerne i boka til deg for dette Gry!
Bjørg

Anette Willemine sa...

Så gøy å lage gapahuk! :)

Ønsker deg en glad dag!


Anette Willemine

Solveig sa...

Oj, så flinke dere er! Her trylles det frem både kosested og stoler til;o)))
Det er så flott med slike steder der en kan nyte naturen og samtidig få litt vern for vær og vind!
Lykke til videre med prosjektet.
Klem fra Solveig

Bibbi sa...

Hærlig gapahuk!
Du har så koselig blogg med innlegg som gjør at man nesten kan kjenne luktene og føle stemningene....

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

For en opplevelse dere gir barna med å være med å lage en gapahuk! Gode dere er!
Ha en riktig god helg!
Klem fra Hjørdis

Related Posts with Thumbnails