Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


torsdag 5. mai 2011

Fuglekasser til hytta


I går lagde vi fuglekasser med en gruppe elever på jobben. De som ville fikk ta med seg sin kasse hjem, andre donerte til hytta på Sandoren. Da kan vi følge med på kassene utover vår/forsommer når vi har pedagogiske opplegg der.


Disse kassene er veldig greie å lage for og med barn. To smale plankebiter (bakstykke og front), to bredere planker (sidestykker), et bunnstykke som kiles inn og spikres og den største plankebiten til tak. To stk øyeskruer og en ståltråd til å henge opp kassa med. Dette var morro, med høy aktivitet i "snekkerverkstedet" både for elever og lærere. 
Disse kassene har front som bare er spikra fast i toppen slik at den kan vippes opp og man lett kan både se oppe i kassa og rense den. Hullet i disse kassene er tilpasset for meiser, de har en diameter på 3,2 cm. Litt maling og kanskje litt dekorering gjenstår, men så er det bare å håpe at noen vil flytte inn.....

Har du fuglekasser på hytta eller i hagen din?


post signature

2 kommentarer:

ide-puffen sa...

Hei hei. Oi så mange flotte fuglekasser. Jeg skulle lage noen i vinter, men det ble glemt....igjen.
Flott skap under her. Blir fint om du maler, beiser eller bare pusser det ned og lyslakkerer det. Maler du det lyst er det praktisk da det vil virke mindre i et lite rom.
Du finner sikkert ut av det :)
Fin ny uke til deg
Randi

anne - moseplassen sa...

Kjempefine fuglekassemodell! Og visst er det herlig når barn (og andre) kommer i siget og produserer! Gøy å se det felles resultatet satt opp slik også :)

Related Posts with Thumbnails