Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


tirsdag 26. april 2011

Vårpåske 2011 på Sandoren


Aldri før har vi feiret påske på hytta så sent og uten skiføre!
 Vi kjørte ned til Sandorvannet. Det lå fortsatt for mye snø ved brua over på vår side av vannet, så vi parkerte ved "kloppa" og bar sekkene over og bort til hytta. I sekken var både Påskeliljer og Stemorsblomster med....
Må bare ha litt blomster å pynte med om våren, også på hytta. 


Skjærtorsdag var det fortsatt snø rundt hytta. Med "sommervarmen" gikk isen på vannet i løpet av dagen og vi kunne sole oss på verandaen.


 Ulike egg å pynte med hører til i påsken.


Så deilig å være i våren i flere dager på hytta, fuglesang nesten hele døgnet. Hørte orrleik i nærheten og besøk av Canadagjess og selvfølgelig påskeharen da.....Bjørka var i ferd med å sprette disse dagene. Noen av bjørkekvistene endte opp som et par nye kranser på dør og vegg.

No livnar det i lundar, no lauvast det i lid. Vår heile skapning stundar no fram mot sumars tid. Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord,


og atter som eit under nytt liv av daude gror.
                                                                                                                Elias Blix


Lillegutt kunne fortelle at her hadde påskeharen vært å bæsja! Så da var det jo bare å begynne å lete etter påskeegget den hadde lagt igjen da....Hytteprinsen setter kårfolket sitt i arbeid, men er ikke redd for å ta i et tak selv heller!

Kan ikke huske en påske med SÅ stabilt og varmt vær, så vi var ute fra morgen til kveld. Etter noen dager med avslapping og besøk med innvielse av ny grill, ble motorsaga og ny vedkløyver testa. Veldig deilig å få gjort opp veden og lødd den opp til tørk nå på våren. Også så godt å få hjelp av "sjefen" da gitt!

I løpet av påsken ble veien bortover fra brua bar og kjørbar. Da vi dro hjem andre påskedag var all snøen borte. Utrolig fint å oppleve vårens raske forvandling disse dagene!post signature

3 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Det ser ut til å være en nydelig sted og ha hytte så flott natur og koslig hytte.
En må jo ikke ha snø når en har familie og påskeegg.
Takk for titten ha en fin vårdag Marit.

Heidi sa...

Tusen takk for den koselige awarden, som jeg ikke har sett før nå. Og vel overstått påske. Hyggelige bilder fra ei fin hyttepåske her hos deg.

Atelier Kari sa...

Hei! Du har det vårlig hos deg også. Svaret på spørsmålet du har lagt igjen på bloggen min Gry er: Bjørkenever skal oppbevares på et tørt sted og legges i press. Den første tiden må den stables om ofte, gjerne et par dager i uka, for ikke å mugne. Den beste tiden for å flekke never er i juni, + - St Hans. Den kan også oppbevares over kort tid kaldt og ikke tørke. Husk grunneiers tillatelse til å gyve løs på trærne. Lykke til Gry!

Related Posts with Thumbnails