Velkommen til min blogg som tar utgangspunkt i mine to små enkle hytter etter mine bestemødre. Hyttene ble bygget på 50 og 70-tallet og ligger i nærheten av Skrimfjella.

I denne bloggen vil du finne innlegg om hytteliv, oppussing og vedlikehold, interiør, gamle ting, håndarbeid, foto og natur.


søndag 3. januar 2010

Et tilbakeblikk på hytteprosjektene i 2009

I året som har gått har det vært et par prosjekter på hyttene. På Sandoren reiv vi den gamle (og råtne )verandaen og har bygget en ny. Mangler porter og trapper før den er helt ferdig, så det blir til våren. Dette prosjektet kommer jeg tilbake til senere med bilder.


Blåsten tok vi over hytta i slutten av august, så der har vi  rydda, sortert, kasta og lysna noe av interiøret inne. Takene har enten blitt malt eller lysna med panelhvit, kjøkkeninnredningen malte vi og soveromma ble malt/lysna. Senga på soverommet ble forlenget og laget dobbel bunn i med luftlag i mellom. De gamle teppeflisene på gulvet der ble bytta ut med et nytt gulv, her gjenstår listing langs gulvet.


På Blåsten er det fortsatt mye man kan/bør gjøre: ruste opp brannmuren/pipa, bytte ut den oppbrukte vedovnen på kjøkkenet, pusse ned og behandla gulvene inne, tjærebeisa hytta utvendig og bytte platene på taket......men, uten vei frem er det bare å ta en ting av gangen og unngå å stresse. Det skal jo være morro, og det er det så lenge man koser seg med arbeidet og gleder seg over forbedringene!


På Sandoren skal vi også beise hytta utvendig til sommeren og så er det jo alltids noen trær som skulle vært hugget og ved kløyva. Blir ikke arbeidsledig men jeg pleier å prøve å bli ferdig med det meste av det som skal gjøres til St. Hans så kan man bade og kose seg resten av sommeren.


Det å ha enkle hytte-hytter som jeg kaller dem gir meg mening i b.l.a å ha andre og annerledes arbeidsoppgaver enn hjemme. Kommer liksom mer i kontakt med, og ha gleden av de enkle, ganske få, men nødvendige daglige gjøremåla. Selv uten alle hjelpemidlene vi har til det daglige hjemme, er det på hytta jeg har best tid.
Her kommer noen før/under/etter bilder fra årets innsats på:
Først ble takene lysna med panelhvit.......så ble kjøkkeninnredningen vaska, pussa og malt.
Deretter ble det ny kum og benkeplate i lønnetre.

Tak og vegger på soverommet ble malt og senga ble forlenget og fikk ny dobbel bunn.
 

 
I sovealkoven ble panelen lysna.
 Og slik ble det på kjøkkenet (mangler knotter ennå). Bestes gamle gardiner og forheng er lyse og koselige.Den gamle osteklokka, vannkjelen og parafinlampa er kjære ting som hører til her, som jeg har mange minner fra.

Senga mangler madrass og sengetøy enn så lenge, men jeg liker det gamle skapet som egentlig er til å ha vaskevannsfat på. Det har topplate av marmor, ikke helt musetett men ekte Shabby Chic kan man si.......og slik ble det på soverommet (listinga tar vi til våren). Den 100 år gamle kommoden ble kjøpt i høst på en antikkbutikk. Her har jeg ikke gardiner ennå, kanskje noen har tips? Må kunne trekkes for, men vil gjerne har lys inn.....

De gamle mørke gardinene ble bytta ut med noen som slipper lyset inn. Sofabordet hører ikke til her, så jeg er på utkikk etter et gammelt eller nytt rustikk et, som kan passe inn.Gardinkappene som Beste har hekla er koselige og passer til de lyse gardninene synes jeg. De gamle stolene og bordet er sjarmerende og med lang historie.

Sofabrisken ble lysna med panelhvit og eller dekket med saueskinn, ullpledd og div.puter. Liker godt de store putene fra IMB signatur.Tømmerveggene har vi ikke gjort noe med, liker patinaen på dem så godt. Liker at det ser gammelt ut. Den gamle melkrukka henger på plassen sin som den alltid har gjort.Etter "skattejakt" i uthuset fant jeg disse gamle tingene under masse kingelvev og et gammelt fuglereir! Foruten parafinlamper og truger er det gamle sager, bor og høvler etter min bestefar og oldefar. To dynamittkasser fant jeg også. Dette skal inn og frem i lyset!

Denne veggen var tom da vi overtok hytta i høst, men nå er det gamle ting på plass igjen.Lilleprinsen var med på jobbinga, så da var det godt med niste og en pust i bakken........og bare nyte naturen og høstfargene....

5 kommentarer:

Bjørg sa...

Jeg er kjempeimponert hva dere klarer å få til og en stor anelse misunnelig på disse hyttene. Håper å få en invitasjon til et besøk til sommeren? Kan gjerne svinge malekosten litt.
Fortsett med denne flotte bloggen!

Anonym sa...

Nå begynner virkelig bloggen din å ta form:) Så mange fine bilder! Blir innspirert av og lese og se. Elsker gammle ting med sjel.. vil se mere mere... hilsen nabon:)

Anonym sa...

Her var det mange fine bilder :o)
Og en riktig friskus med oppvask hansker ser jeg oxo......

Fattigfolket sa...

For en flott innsats dere har gjort! Det blir jo kjempefint. Morsomt å følge med :-) Ha en fin søndag!

Marie

Anonym sa...

Nå hadde det jammen skjedd mye kult her
Savner litt flere bilder av friskusen.....

Related Posts with Thumbnails